DXINDEX18 digitalisering af kunderejsen

Har din virksomhed det rette fokus, når det drejer sig om at optimere på den digitale kunderejse? DXINDEX18 har fundet de tre områder, som går igen hos de virksomheder, der vinder på kundetilfredsheden og arbejder strategisk med digitalisering af kunderejsen.

1: KOMPETENCER 
Når virksomhederne ansætter nye medarbejdere, bliver der lagt stor vægt på, at de enten har eller kan tillære sig de nødvendige digitale kompetencer. Derudover er der et stort fokus på løbende at uddanne og udvikle medarbejdernes digitale kompetencer. Ved at investere i både teknologi, medarbejdere og uddannelse skaber virksomheden også et miljø, der både tiltrækker og fastholder digitale talenter.

2: INNOVATION
Kreative og innovative medarbejdere, der løbende har fokus på hurtigt at tilrette og tilpasse servicen til den enkelte kunde, herunder særligt, når der sker en ændring i kundens behov. 

Derudover er det vigtigt, at både virksomhedens ledelse og medarbejdere har lyst og vilje til at arbejde med en agil og eksperimenterende tilgang til udvikling af nye digitale løsninger. Dette skal dog ikke ske uden en klar proces for udviklingen af de nye digitale løsninger.

3: KUNDEINDSIGT OG DATA
Vindervirksomheder på den digitale front, indsamler løbende relevante data om kundernes brug af digitale løsninger, så de kan danne sig et 360-graders overblik over deres færden, behov og ønsker. Det giver dem en dyb forståelse af kundernes behov, og giver dem mulighed for at personliggøre deres adfærd overfor kunderne endnu mere. Derudover er virksomhedens medarbejdere i stand til at omsætte denne nye viden og indsigt i kunderne til såvel nye digitale løsninger, men også konkrete handlinger overfor kunderne. 

Resultaterne fra DXINDEX18 viser, at de virksomheder, der har prioriteret og lykkedes med at digitalisere kunderejsen, ligger i top 20 og har øget både markedsresultater og bundlinje.

Relateret indlæg