ISO 9001 certificering: Kundetilfredshed og kundeanalyser

Kundetilfredshed og kundeanalyser er to væsentlige elementer i ISO 9001.

Ledelsesstandarden ISO 9001 anvendes i flere end 170 lande. Standarden er den mest udbredte i verden og anerkendt for at være et stærkt ledelsesværktøj til forretningsudvikling og optimering. Det forventes, at dobbelt så mange virksomheder anvender ISO 9001 inden for de næste 10 år.

Dansk Standard – Kvalitetsledelse – ISO 9001.

ISO 9001 er for mange synonym med processer for kvalitet, effektiv styring og struktureret kundedialog. Standarden stiller krav til, at organisationen skal etablere, implementere, vedligeholde og løbende forbedre et ledelsessystem for at kunne levere de påkrævede produkter, ydelser og resultater.

KUNDETILFREDSHED OG KUNDEANALYSER ER ET KRAV
Kundefeedback er en god indikator på ledelsessystemets og organisationens performance. ISO 9001 stiller derfor også krav til, at organisationen gennemfører kundeanalyser, fx målinger af kunders tilfreds.

Det er et krav, at organisationen har en proces, der sikrer, at kunders behov og forventninger løbende identificeres. Denne information og viden skal efterfølgende fungere som input til organisationens strategi, så organisationen i højere grad kan tilfredsstille det marked og de kunder, der sigtes på.

Hertil er det et mål at sikre adgang til information, der kan hjælpe med at forstå kunders opfattelse af et produkt eller en ydelse samt lette analysen af, hvordan organisationen kan forbedre kundetilfredsheden (et krav).

Der skal findes dokumentation for, at organisationen løbende overvåger, om den når sine mål. Organisationen skal sikre, at al nødvendig information er tilgængelig, når der er behov for det – også feedback fra kunder. Læs mere om, hvordan TeleFactions rapporteringsportal GEMBA kan understøtte dette.

KONTAKT
Kontakt os gerne, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan kundetilfredshed og kundeanalyser spiller sammen med jeres ISO 9001 certificering.

TELEFON: 70 26 41 41
E-MAIL: info@telefaction.com

Relaterede indlæg