Sommer og service

Selvom sommeren er over os, så er det ikke alle, der holder ferie. Sommeren er lang og en god mulighed for at få slappet af og rådet bod på alle hængepartierne efter et travlt forår. Derfor benytter mange også muligheden for at trække stikket og koble helt fra. Men ikke alle, og derfor er det også vigtigt, at din organisation har styr på, hvad der skal til for fortsat at yde den gode service, når kunderne henvender sig.

Vi har samlet et par gode råd til, hvordan du kan sikre dig, at dine kunder oplever en god service, selvom I har trukket stikket. 

Telefonen 
Har I styr på jeres telefonpolitik? Det gavner sjældent meget at slå telefonsvareren til og sige;  “butikken er lukket”. Derfor skal der være nogen helt klare call to acts for kunderne, når de henvender sig. Vi kan ikke levere 100% hele tiden, men vi kan sørge for, at vores kunder føler sig godt modtaget, hvis de skulle henvende sig. Derfor anbefaler vi jer at hente TeleFactions telefonguide, der indeholder en række anbefalinger til, hvordan I sikrer den gode kundeservice på telefonen. 

Mailen 
”Out of Office” – mailen skyder hurtigt retur, når man forsøger at komme igennem pr. mail. Her er det vigtigt, at medarbejderne er instrueret i, at der er angivet en alternativ mail til at komme igennem til virksomheden? Og er man sikker på, at den mail, man angiver bliver læst og håndteret, mens man er ude af kontoret? Sørg altid for at oplyse, hvornår du kan forventes retur fra ferien, og en alternativ mail til en anden, der i dit fravær kan håndtere sagen. Det er god stil, og efterlader kunden med en god oplevelse. 

Online henvendelser 
Hvem håndterer de løbende onlinehenvendelser, der sker via virksomhedens hjemmeside i ferieperioden? Har I sikret jer, at de bliver håndteret, mens den ansvarlige er på ferie? Hvis de ikke gør, er der så sat en automation mail op, der pænt svarer kunden retur om, at I har modtaget henvendelsen og hvornår vedkommende kan forvente at høre fra jer. Læs evt. vores tidligere indlæg om det at give klart svar. 

Selvom sommer er ferietid, så skal kunderne fortsat opleve den gode service. I dag kan de digitale løsninger hjælpe os langt hen ad vejen, og derfor er det også vigtigt at tage de kritiske briller på og se, om de automationsmails og telefonsvarerbeskeder, der fungerer i en travl hverdag, også opfylder kravene, når feriestemningen præger landet. Det kan jo være, at svartiden er forlænget og håndteringen af vareforsendelser ikke sker fra dag til dag. 

Er kunderne normalt glade og tilfredse med jeres service, så venter de gerne – de skal blot vide, hvor længe de skal vente.

Relateret indlæg