Engagerede og glade medarbejdere gør en ekstra indsats for kunden

De fleste virksomheder er godt klar over, at tilfredse kunder har en positiv effekt på bundlinjen og derfor ønsker de at være kundefokuseret. Men i dette fokus glemmer de ofte medarbejderne. De glemmer vigtigheden af medarbejdernes engagement og arbejdsglæde, som ellers er fundamentet for høj produktivitet og øget kundetilfredshed.

Flere undersøgelser peger på, at når medarbejdertilfredsheden øges, medfører det tilfredse og loyale kunder, som i sidste ende resulterer i en forbedret indtjening for virksomheden.

Som virksomhed bør du derfor investere i og fokusere på medarbejdertilfredshed. Som servicekæden antyder, er indre kvalitet samt høj medarbejdertilfredshed en forudsætning for en succesfuldt virksomhed med et sundt hjerte.

 

Medarbejdertilfredshed

Fordele ved engagerede og glade medarbejdere:

Yder en ekstra indsats – Engagerede medarbejdere vil oprigtigt det bedste for din virksomhed. De er glade for deres arbejdsopgaver og elsker at komme på job hver dag. De yder en ekstra indsats og bliver gerne længere på arbejde for at støtte op om deres team. De leverer ikke blot middelmådig service – tværtimod overgår de kundernes forventninger og skaber WOW oplevelser, som kunderne husker og fortæller videre.

Skaber loyale kunder – WOW oplevelser er med til at skabe loyale kunder, som køber igen og igen. Glade og engageret medarbejdere elsker at skabe relationer til kunderne. Hver kunde er unik i deres øjne. Når kunderne føler, at de er værdsat, forstærker det deres relation til virksomheden. Kunder er mennesker, som vil ses, høres, huskes og anerkendes. Det forstår engageret medarbejdere at imødekomme.

Forbedret indtjening – Loyale kunder fører til øget indtjening og vækst i virksomheden. De er ambassadør for din virksomhed og anbefaler din virksomhed til deres nærmeste – bl.a. på baggrund af den service dine medarbejdere leverer. Kundefastholdelse er et vigtigt parameter i kampen for vækst og profitabilitet. Fred Reichheld undersøgelser viser, at en 5% stigning i kundefastholdelse resulterer i en stigning på mellem 25-95% i profit.

Skaber en god kultur i virksomheden – Det er ikke kun kunderne, der mærker medarbejdernes passionen, engagement og arbejdsglæde. Det gør kollegaerne også! En glad og engageret medarbejder smitter kollegaer og kunder med positive indtryk. En glad og engageret medarbejder er med til at finde det bedste frem i kollegaerne og er motiverende og inspirerende. En glad og engageret medarbejder planlægger sociale arrangementer og er med til at skabe god stemning og en positiv kultur.

Kommer med kreative og nytænkende forbedringsforslag – De bedste ideer kommer gerne fra folk, som er engageret og involveret. Glade og tilfredse medarbejdere vil som sagt det bedste for din virksomhed, derfor ønsker de også, at virksomheden skal klare sig godt og differentiere sig fra konkurrenterne. De deler ud af kreative ideer og kommer med forslag til forbedringer.

 

 

Har mindre fravær og sygedage – Det er videnskabeligt bevist, at tilfredse medarbejdere har færre sygedage. Tilfredse og loyale medarbejdere belaster ikke deres kollegaer med ekstra arbejde. Der skal noget til for, at de melder sig syge. De er godt klar over, at deres fravær betyder, at de andre skal løbe stærkere.

Forlader ikke din virksomhed – Glade og engagerede medarbejder er tilfredse og trives. De elsker deres job og motiveres ikke at de forkerte grunde. Det er nogle bestemte værdier, som fastholder dem til virksomheden. Oftest er det værdier som, at de føler sig værdsat og de gør en forskel i deres stilling. Derfor skal der mere til før en engageret medarbejder vælger at forlade en virksomhed.

Lavere HR-omkostning – Det er rigtig dyrt at finde de rette kandidater til stillingerne. Ved en rekruttering er der forbundet en masse omkostninger og ressourcer. Disse er bl.a. forbundet til jobsamtaler, test som skal gennemgås, oplæring af medarbejdere mm. Derfor kan det koste dyrt, hvis en kompetent medarbejder vælger at forlade virksomheden. Dette af to grunde: 1. ja, omkostningerne er høje ved ansættelse af ny medarbejder. 2. vedkommende forlader virksomheden med værdifuld viden. Det er værd at medregne, at det kan tage flere måneder før en ny medarbejder opnår samme indsigt i virksomheden, dens produkter og ydelser.

Som det fremgår af ovenstående, kan det kun betale sig at fokusere på at skabe engagerede og tilfredse medarbejdere – fordelene er mange. Medarbejdertilfredshedsundersøgelser kan være med til at identificere de faktorer, som har afgørende betydning for medarbejdernes engagement og tilfredshed. Hvis du er leder vil du få værdifulde input til, hvordan du motiverer og skaber gode rammer for dine medarbejdere.

Du kan også starte i dag med at engagere og motivere dine medarbejder. Læs vores artikel, 7 råd til at motivere og engagere dine medarbejdere.

 

TeleFaction har mere end 15 års erfaring med at levere tilfredshedsmålinger og kundeoplevelser. Vi sender nyhedsbrev ud 1-2 gange om måneden, hvor du kan få vejledning, inspiration, råd, cases samt tilbud om den gode brugeroplevelse.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her