Kundetilfredshedsundersøgelser – kend dine kunders behov og adfærd

Kundetilfredshedsundersøgelser giver dig mulighed for, at kende dine dine kunders behov, præferencer og adfærd, og det giver dig et fornuftigt udgangspunkt til at skabe unikke kundeoplevelser. Gennem unikke kundeoplevelser er det muligt at skabe værdi for både kunde og virksomhed, Unikke kundeoplevelser er nemlig grundlaget for en tilfreds og loyal kundebase. Det kan derfor kun betale sig at gennemføre kundetilfredshedsundersøgelser.

 

 

Det er vigtigt at gennemføre relevante kundetilfredshedsundersøgelser og have den rigtige spørgeramme. Men det er ligeså vigtigt at analysere data, som kommer retur og implementere dem. Kundetilfredshedsundersøgelser er værdiløse hvis der ikke handles på dem. Vi er eksperter i, at handle på data og feedback, som kommer retur fra undersøgelser vi gennemfører.

 

Vi kalder det Return On Behavior. 

 

 

Lytte 

 

 

Lære 

 

 

Handle 

Opnå 

 

 

TeleFaction tilbyder flere typer af kundetilfredshedmålinger på tværs af diverse kanaler. Uafhængig af hvilken type kundetilfredshedundersøgelse du vælger, vil du ende med at få et indblik i dine kunders tilfredshed, behov og hvilke parameter, som har betydning for dine kunder.  Vi leverer alt fra årlig kundetilfredsmålinger til løbende kundetilfredshedsmålinger. I dialog med din virksomhed, vil vi skræddersy en tilfredshedmåling, som passer jeres behov, ønsker og målsætning.

 

 

Mulighed for at se data løbende “in real time”

Besvarelser af de forskellige målinger vil blive samlet i vores rapporteringsportal Gemba. Data vil blive præsenteret på en nem og overskuelig måde, så i kan anvende ressourcer på de områder som vil forbedre kundeoplevelsen og efterlade jer med tilfredse og loyale kunder.

Gemba præsenterer data in real time. Det betyder at i kan reagere på kundernes henvendelser med det samme og har altid fingeren på pulsen af dine kunder. Det giver jer mulighed til at omvende en dårlig oplevelse til en god ved at anerkende og handle på baggrund af kundens udtalelser.

 

Gemba

 

Med TeleFaction får I den korteste vej fra data til handling

 

 

Hvad får I ud af kundetilfredshedsundersøgelser?

 

TeleFaction Giver dig viden om hvilke faktorer som har størst og mindst betydning for kundeopleveslen.

TeleFactionSætter ord på hvordan kunderne oplever den service de modtager.

TeleFactionHjælper dig med at tilpasse dit produkt eller ydelse, på baggrund af kundernes udtalelser.

TeleFactionSegmentere jeres kunder, så i kan anvende det i jeres markedsføring.

TeleFactionHandle på konkret viden, fremfor mevefornemmelser og antagelser.

 

 

 

Lad os sammen finde frem til, hvordan vi skræddersyer kundetilfredshedsundersøgelsen som giver dig handlingsoreineteret data. Vi tager gerne et uforpligtigende møde.

 

 

 

Har du spørgsmål, er du selvfølgelig  også mere end velkommen til at ringe til os på:

33 30 88 30

Vi er ved telefonen alle hverdage mellem kl. 9.00 -16.30

 

 

Populære tilbud fra TeleFaction

Guiden til den gode telefonpolitik
Er telefonen et af de redskaber, som du bruger i kontakten med dine kunder? Så er det en rigtig god
Læs mere
Hvordan præsterer din virksomhed i mødet med kunderne?
Få svaret ved at lade TeleFaction beregne din virksomheds Customer Experience Score! En kundes samlede opfattelse af en virksomhed påvirkes
Læs mere
Hvordan oplever kunderne kontakten til din virksomhed
Via TeleFactions løsninger får du real-time opdateringer på dine kunders oplevelser. Hvor hurtigt reagerer din virksomhed på en dårlig kundeoplevelse?
Læs mere